Til hovedinnhold

Overbelastningsvern

Overbelastningsvern er den moderne betegnelsen på hovedsikring.

Viktig å tenke på med overbelastningsvernet

Rett størrelse

Det er viktig at størrelsen på overbelastningsvernet står i stil til hvor mye strøm du kan bruke. Større bygninger har andre behov enn mindre leiligheter. Våre elektrikere hjelper deg med å finne ut rett størrelse.

Overbelastningsvernet kobler ut

Dersom overbelastningsvernet kobler ut så kan du gjøre følgende:

  1. Skru av alt av kurser i sikringsskapet, før du skrur på overbelastningsvernet og deretter en og en kurs. Dersom alt går greit har det vært en overbelastning.

  2. Dersom overbelastningsvernet kobler ut igjen må du kontakte elektriker. Da kan det være en kortslutning eller noe annet som er galt.

Et nærbilde av noen typer overbelastningsvern. Foto.
Overbelastningsvern er i prinsippet det samme som automatsikring. Disse har sikkerhetsfunksjoner som registerer varme og overbelastning, og beskytter elektriske anlegg ved å avlede eller begrense overspenningsstrømmen.

Kan du installere overbelastningsvern selv?

Overbelastningsvernet er en viktig del av den elektriske installasjonen, og her er det viktig at du snakker med elektrikeren dersom det er problemer.

Dette kan du gjøre selv

Du kan forberede og gjøre det enkelt for elektrikeren å få tilgang til sikringsskapet. Det er også viktig at du har tenkt gjennom hvor mye strøm du kommer til å bruke, for å ha et rett dimensjonert elektrisk anlegg.

Dette må elektrikeren gjøre

Våre elektrikere kan finne ut om noe er galt, og eventuelt bytte overbelastningsvernet. Sammen med deg vil de planlegge hvor stort overbelastningsvern du kan og bør ha, ut fra behovet ditt.

Pris for å bytte overbelastningsvern

Prisen for å bytte overbelastningsvern vil variere. Dersom du planlegger godt og sørger for at det er enkelt for elektrikeren å komme til i sikringsskapet går det mindre tid.

Dersom du har flere små prosjekter som du trenger elektriker til så bør du prøve å samle disse sånn at elektrikeren kan ordne alt på samme dag. Da slipper du at for mye av elektrikerens tid går med til for eksempel kjøring.

Bestill befaring eller bytte av overbelastningsvern

Våre elektrikere hjelper deg med både gode råd og å bytte overbelastningsvern, sånn at det elektriske anlegget blir trygt.

Kontakt elektriker nå